Op het randje van de dood redde God mijn leven

Ja dat is nogal een titel he? Maar wat God voor mij gedaan heeft én voor jou kan betekenen is onvoorstelbaar. Sinds ik met God leef, maak ik dagelijks de meest bijzondere dingen mee. Wie ik ben? Een doodgewone jongen van achttien jaar oud. Jeremy is de naam en kom uit Wapenveld. Een klein dorpje bij Zwolle. En in 2021 was ik mijzelf aan het voorbereiden om er een einde aan te maken.
 
Ik heb een pestverleden. Daarbij werd ik geslagen, geschopt, uitgescholden en buitengesloten vanaf de bassischool tot aan de vierde klas van de middelbare school. Tot mijn vijftiende had ik geen vrienden. Uiteindelijk kwam ik in de hardcore wereld terecht, waar ik acceptatie vond en erbij hoorde. Toch bleef er een intens verlangen naar bevestiging. Toen ik te veel ging drinken en bijna van mijn opleiding werd gestuurd, ging het van kwaad tot erger.
 
Ik was helemaal op
Het was begin 2021. Dagelijks kampte ik met depressie, faalangst, onzekerheid en stress. Daarbij kreeg ik ook een burn-out, paniekaanvallen en suïcidale gedachten. Elke dag begon trillend, huilend, bijna overgevend. Elke dag. Toen ik op een gegeven moment helemaal uitgeput was gaf ik mijzelf één week. Daarna zou ik zelfmoord plegen.
 

“Ga bidden”
In wat ik dacht dat mijn laatste week zou zijn, stond ik in mijn kleine home-gym te trainen. En toen ineens kreeg ik een gedachte, alsof iemand iets van binnen iets tegen mij zei. “Ga bidden!” ‘Bidden? Doe normaal joh. Ik heb niks met God’, dacht ik meteen. Mijn beeld van christenen? Saaie mensen die niks mogen en in houten bankjes in de kerk saaie liedjes zingen. De Bijbel was gewoon een sprookjesboek was mijn overtuiging. Maar de wanhoop won van mijn weerstand. Wanhopig zei ik: “God, ik wil niet meer, haal me hieruit!”

“In zekere zin was mijn leven ook voorbij die week. Maar in plaats van de dood, koos ik voor een nieuw leven met God.”

En meteen – op dat moment – was tot mijn grote verbazing al mijn pijn weg. Hoe bijzonder ook, de volgende dag werd ik gewoon weer hetzelfde wakker en was alles weer terug. Maar ik was het wonder van de dag ervoor niet vergeten. Dus bad ik opnieuw, en elke keer als ik dat deed was ik weer vrij van alle last en pijn. En zo bad ik elke dag dat God de pijn weg zou halen en op wat mijn laatste dagen van mijn leven zou zijn was de pijn helemaal weg!

Nieuw leven
In zekere zin was mijn leven ook voorbij die week. Maar in plaats van de dood, koos ik voor een nieuw leven met God. Dat is niet makkelijk geweest. Veel dingen in mijn leven heb ik ervoor moeten opgeven. Ongezonde en ‘aardse’ dingen die je weghouden bij God moest ik loslaten, en ik had daarvoor geen houvast meer aan feesten, drinken en mijn vriendschappen uit die tijd. Het was vallen en opstaan, en moest alles leren over het leven als kind van God.

Ups and downs
Nu ben ik niet meer agressief, vol haat, vermoeid en depressief. Nu ben ik vol rust, vrede en vrijheid en barst ik van de energie! Het leven met God zorgt voor veel bevrijding. Het heeft mij een totaal ander mens gemaakt. Het was een weg met ups en downs, maar ik heb heel veel geleerd en nieuwe vriendschappen gekregen. En inmiddels mag op veel plekken mijn verhaal delen en tot zegen zijn. Eén ding weet ik met alles wat in mij is: Jezus is de redder!

 

Denk je ook aan zelfmoord? Stichting Zelfmoorpreventie is er voor je. Je kunt met hen geheel anoniem bellen. Bel gratis 0800-0113 (24/7 te bereiken). Lees vooral ook dit verhaal verder, want dat weet je: er is altijd hoop! We bidden graag voor je. Je kan ons een bericht sturen via info@godfirst.nl of een privébericht op onze socials.

 Jeremy werd door God geraakt en sindsdien is zijn leven radicaal anders.
Op God First deelt hij zijn getuigenissen. Meer lezen? Op zijn website kan je meer ontdekken.  

Madelief Emmens

Stuur een mail naar de auteur, vergeet niet de naam te vermelden!

AGENDA

Visieavond over plannen God First in 2023. We beginnen om 19:30 in Arnhem met een borrel, er is aanbidding, tijd voor connectie en onze vrijwilligers stellen zich voor. Meer informatie.

Fire Night met zendeling Baruch van Beek in Arnhem. Meld je aan.

Landelijk tienerevent Momentum United. Meer informatie.

Miracle Night i.s.m. House of Miracles in Arnhem, met aanbidding o.l.v. Jason Upton. Meer informatie volgt.

NIEUWSBRIEF

Ontvang onze maandelijkse update!

SHOP

Onze webshop gaat in maart live.

MOMENTUM

Dit is hét landelijke tienerevent waar levens veranderd worden. Op 25 maart verwachten we honderden tieners én jongeren die samen God gaan aanbidden en gaan luisteren naar Zijn Woord.

Tijdens vorige edities gaven tientallen tieners (voor het eerst) hun leven aan Jezus. We zagen wonderen gebeuren. Depressies werden verslagen en Jezus werd verheerlijkt. Zorg er dus voor dat jij dit meemaakt!

what you need to know

in your inbox every morning

what you need to know

in your inbox every morning