Op 14 maart organiseerden we een live debat over christelijke politiek met jonge politici Tom de Nooijer en Bart Bolhuis.

We hebben gezien hoe twee christenen toch heel anders kunnen denken. Dit maakt het op gebied van stemmen toch weer wat lastiger, ga je zelf voor links of ligt bij rechts toch jouw voorkeur. Als je de video nog niet hebt gezien, bekijk hem hier:

Over de livestream

Het debat dat vanavond is gevoerd heeft veel vragen opgeleverd voor mensen die bekend zijn met God First. Als schrijver van deze blog kan ik zelf geen meningen hebben, wat ik wel weet is dat wij niet achter alle antwoorden staan die door Bart of door Tom uitgesproken zijn. Ik begrijp wel dat het voor mensen belangrijk is om een eigen mening te hebben en deze te kunnen uiten. Het is daarom goed om te weten dat God First zich vasthoud aan zijn eigen visie, ongeacht wat anderen daarvan vinden.

Het is niet nodig om altijd met elkaar eens te zijn en dezelfde visie te delen. Verschillende perspectieven zorgen juist voor een bredere kijk op de wereld en kunnen leiden tot nieuwe inzichten en oplossingen. Als God First zijn we dan ook erg bevoorrecht om een visie en mening te mogen uitdragen, hierin kunnen we laten zien wie echt het laatste woord heeft! En dat is koning Jezus!

We mogen weer stemmen!

Even terug naar de politiek, want het is tijd om te gaan stemmen! Op 15 maart gaan de stembussen open. Als Nederlanders hebben we het voorrecht om in een democratie te leven en de mogelijkheid te hebben om onze stem uit te brengen bij de verkiezingen. Helaas maken veel mensen geen gebruik van deze mogelijkheid, terwijl onze stem juist zo belangrijk is. In deze blog wil ik uitleggen waarom het belangrijk is om te stemmen in Nederland en waarom we als christenen ook echt impact kunnen maken.

Het is erg belangrijk om te stemmen omdat we hiermee mede bepalen wie ons land gaat regeren en welke beslissingen er worden genomen. Het gaat hierbij niet alleen om de landelijke verkiezingen, maar ook om de gemeenteraadsverkiezingen en de Europese verkiezingen. Door te stemmen geven we aan welke partij onze voorkeur heeft en dragen we bij aan het vormen van de volksvertegenwoordiging.

Stemmen is ook een manier om onze mening te laten horen. Als we allemaal gaan stemmen, dan geeft dat een duidelijk signaal af aan de politiek. Politici zullen meer rekening houden met de wensen en behoeften van burgers als er een grote opkomst is bij de verkiezingen. Daarom is het belangrijk dat we onze stem niet laten horen door thuis te blijven, maar juist door gebruik te maken van onze democratische recht.

Stemmen als christen?!

Als christenen hebben we een extra motivatie om te gaan stemmen. We weten dat God ons heeft geroepen om ons licht te laten schijnen in deze wereld en om het goede nieuws van Jezus Christus te verspreiden. Ook op politiek gebied hebben we een verantwoordelijkheid om te streven naar gerechtigheid en barmhartigheid. Door te stemmen op een partij of kandidaat die zich inzet voor deze waarden, kunnen we als christenen echt impact maken en ons geloof in daden omzetten.

Natuurlijk begrijp ik ook dat het soms lastig kan zijn om een keuze te maken. Er zijn immers zoveel verschillende partijen en kandidaten en het is niet altijd duidelijk welke partij het beste past bij onze overtuigingen. Toch wil ik iedereen aanmoedigen om zich goed te informeren en te kijken welke partij het beste past bij jouw visie. Ga bijvoorbeeld naar debatten en bekijk deze eventueel online of lees verkiezingsprogramma’s. Op die manier kun je een weloverwogen keuze maken en bijdragen aan een betere toekomst voor ons land.

Ga stemmen!

Als afsluiter willen wij toch aangeven dat het ontzettend belangrijk is om te gaan stemmen. We bepalen hiermee wie ons land gaat regeren, laten onze mening horen en kunnen als christenen echt impact maken op politiek gebied. Laten we daarom ons democratisch recht benutten en onze stem laten horen tijdens de verkiezingen. Dit hoeft geen christelijke partij te zijn, maar we kunnen als christenen wel de keuze maken om te gaan voor Bijbelse gronden en een koninklijke cultuur! En ben je nog geen christen? Dan is het altijd goed om te stemmen op Jezus.

Vergeet niet te stemmen!

William Finke
Hee ik ben William, enthusiast voor Jezus! en de ict`r van God First! Soms schrijf ik een blog, maar meestal zit ik lekker op de achtergrond.

Stuur een mail naar de auteur, vergeet niet de naam te vermelden!

AGENDA

Visieavond over plannen God First in 2023. We beginnen om 19:30 in Arnhem met een borrel, er is aanbidding, tijd voor connectie en onze vrijwilligers stellen zich voor. Meer informatie.

Fire Night met zendeling Baruch van Beek in Arnhem. Meld je aan.

Landelijk tienerevent Momentum United. Meer informatie.

Miracle Night i.s.m. House of Miracles in Arnhem, met aanbidding o.l.v. Jason Upton. Meer informatie volgt.

NIEUWSBRIEF

Ontvang onze maandelijkse update!

SHOP

Onze webshop gaat in maart live.

MOMENTUM

Dit is hét landelijke tienerevent waar levens veranderd worden. Op 25 maart verwachten we honderden tieners én jongeren die samen God gaan aanbidden en gaan luisteren naar Zijn Woord.

Tijdens vorige edities gaven tientallen tieners (voor het eerst) hun leven aan Jezus. We zagen wonderen gebeuren. Depressies werden verslagen en Jezus werd verheerlijkt. Zorg er dus voor dat jij dit meemaakt!

what you need to know

in your inbox every morning

what you need to know

in your inbox every morning